هر دو حزب آمریکا در سرنگونی جمهوری اسلامی توافق دارند ، شرطی کردن جامعه مضر است

به گزارش دوست بلاگ، کارشناس مسائل آمریکا گفت: مشکل ایران و آمریکا در دوره بایدن هم حل نخواهد شد، البته امکان اجماع سازی دموکرات ها علیه ایران بیشتر است.

هر دو حزب آمریکا در سرنگونی جمهوری اسلامی توافق دارند ، شرطی کردن جامعه مضر است

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، نشست راه حل های تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، از سوی انجمن علمی انقلاب و با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه در محل موزه عبرت برگزار شد.

بخش پایانی این نشست به تحلیل مسائل روز اختصاصی داشت که بر این اساس، فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین الملل به تحلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخت.

ایزدی با بیان اینکه نظرسنجی ها تا این لحظه حاکی از پیشتازی بایدن است، گفت: با توجه به این نظرسنجی ها احتمال برد بایدن زیاد است.

استاد روابط بین الملل به وجود سه سناریو درباره انتخابات آمریکا اشاره کرد و اضافه نمود: یک سناریو این است که نظرسنجی ها درست است و فاصله ای که بین بایدن و ترامپ وجود دارد، باقی می ماند و ترامپ نتیجه انتخابات را واگذار می کند.

ایزدی ادامه داد: سناریوی دوم این است که اتفاق انتخابات قبلی آمریکا تکرار می شود که با اینکه کلینتون جلو بود و نظرسنجی ها هم درست بود، اما ترامپ برنده می شود.

وی اضافه نمود: در انتخابات دور گذشته، کلینتون سه میلیون رأی از ترامپ بیشتر داشت و نظرسنجی ها هم اشتباه نبود، اما مشکل روی نظرسنجی های ایالتی بود که موسساتی که آنجا نظرسنجی کردند مشکل داشتند. حالا یا این موسسان برای ترامپ، نظرسازی می کردند یا اینکه بخشی از رأی دهندگان به ترامپ دیده نمی شدند.

ایزدی گفت: اگر موسسات نظرسنجی، اشکالات خود را اصلاح کرده باشند می توان به آماری که هم اکنون درباره نتیجه انتخابات می دهند، تکیه کرد.

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه امکان اعلام تقلب از سوی ترامپ درصورت باخت، سخت است، علت آن را فاصله زیاد او با بایدن دانست.

ایزدی در همین زمینه گفت: یک سناریو این است که فاصله رأی دو طرف کم باشد و ترامپ اعلام تقلب کند و بگوید رای فلان قسمت مخدوش است؛ کاری که ترامپ هم اکنون زمینه آن را دارد فراهم می کند و بهانه هایی هم برای این موضوع دارد.

وی در ادامه گفت: با وجود ایجاد اختلاف درباره نتیجه انتخابات، کار به دادگاه عالی کشیده می شود که ترکیب این دادگاه، هم اکنون پنج به سه به سود ترامپ است، یعنی پنج قاضی منصوب رییس جمهور جمهوری خواه هستند و سه قاضی منصوب رییس جمهور دموکرات و این امکان وجود دارد که قضات دادگاه عالی، حزبی رای بدهند.

ایزدی با بیان اینکه اکثریت قوه مقننه ایالتی دست جمهوری خواه ها است، گفت: 538 نفر حق انتخاب رئیس جمهور را در آمریکا دارند که اسم شان از طریق قوه مقننه ایالتی اعلام می شود.

ایزدی با بیان اینکه آمریکایی ها مدعی هستند که مردمسالاری در ایران ضعیف است، گفت: ساختار انتخاباتی آمریکا رای مردم را به رسمیت نمی شناسد و در دهه های گذشته برای اینکه ژست مردمسالاری بگیرند می گویند کسانی که رای مردم را اعلام می کنند، عقبه رای مردم داشته باشند.

وی، دوقطبی شدید فضای آمریکا در حال حاضر را مورد اشاره قرار داد و گفت: خود آمریکایی ها خجالت می کشند که چنین فردی رییس جمهور آن ها است و به همین دلیل شاید حضور مردم در انتخابات امسال بیشتر باشد و این به نفع دموکرات هاست. البته در مقابل، رای دهندگان جمهوری خواه، بیشتر پای کار هستند، اما دموکرات ها باید هوا خوب باشد و شرایط برای حضور آن ها مهیا باشد تا رأی بدهند.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه موضوع ایران همیشه بحث داغ انتخاب آمریکاست، گفت: بایدن و اطرافیانش نقد هایی به سیاست ترامپ در قبال ایران و خروج از برجام دارند.

ایزدی اضافه نمود: نقد آن ها این نیست که خروج از برجام کار غیراخلاقی بوده و اگر ما به قدرت برگردیم این کار غیراخلاقی را اصلاح می کنیم، بلکه نقدشان این است که می توانستیم برجام را گروگان بگیریم تا امتیاز بیشتری از ایران بگیریم.

وی گفت: بایدن می گوید اگر از برجام خارج نمی شدیم به ایران می گفتیم اگر فلان کار را نکنید از خارج می شویم. مخصوصاً که آن ها این ذهنیت را داشتند که برجام برای روحانی ارزشمند است.

ایزدی شرح داد: حرف تیم بایدن این است که ترامپ نتوانسته ایران را به خوبی محدود کند، اما ما می توانیم آن ها را به خط و مدیریت کنیم.

کارشناس مسائل آمریکا با انتقاد از وجود این ذهنیت در برخی افراد در کشور که رأی آوری بایدن باعث حل مسائل می شود، گفت: از سال 2008 چنین ذهنیتی در کشور ایجاد شد؛ عده ای گفتند این باراک حسین اوباما است و ممکن است خودش هم مسلمان باشد و مسائل ما را حل نماید.

ایزدی ادامه داد: اتفاقاً بدترین تحریم ها را اوباما علیه ما وضع کرد. تحریم های ریگان و کلینتون و بوش به اندازه تحریم های زمان اوباما برایمان مشکل ایحاد نکرد، چرا که تحریم های ثانویه در دوره او وضع شد.

وی با بیان اینکه بعد از این موضوع، باز یک عده ای با خوشبینی چشم به برجام دوختند و می بینیم که الان در فروش نفت بدتر از قبل از برجام هستیم. باز عده ای می گویند همه این مسائل ناشی از ترامپ است، در حالی که خود عراقچی یکبار گفت کلینتون هم روی کار می آمد از برجام خارج می شد، که راست هم می گفت.

ایزدی با بیان اینکه برجام طراحی شده بود که ایران تعهداتش را اجرایی کند، امّا طرف مقابل زیر تعهدات بزند، گفت: خروج ترامپ از برجام بر اساس مکانیسمی بود که سال 2015 اوباما و کنگره وقت آن را تصویب کرده بودند.

وی با بیان اینکه هر دو حزب آمریکا در سرنگونی جمهوری اسلامی توافق دارند، گفت: سؤالی که در ایران مطرح می شود این است که آمریکایی ها تغییر رفتار ما را می خواهند یا تغییر رژیم را؟ اصلاح طلبان می گویند تغییر رفتار بدهیم تا جمهوری اسلامی هم حفظ شود، ژست انقلابی هم می گیرند. این در حالی است که آمریکایی ها هر دو را می خواهند، امّا، چون تغییر رژیم سخت است می گویند تغییر رفتار بدهید، در مرحله بعد سراغ تغییر رژیم می فرایند. از این روست که رهبر انقلاب فرمودند تغییر رفتار معنایی جز تغییر نظام ندارد.

کارشناس مسائل آمریکا در ادامه گفت: ذوق زدگی برخی در داخل کشور تا اینجا ادامه یافت که بعد از خروج آمریکا از برجام، به برجام اروپایی دل بستند. این در حالی است که چند روز پیش مسئول اینستکس در پاسخ به سؤال که سازوکار اینستکس درباره ایران چقدر فعال است، گفته بود هیچ.

ایزدی ادامه داد: حال باز عده ای چشم امید به آمریکا دوخته اند و منتظر رأی آوری بایدن هستند. در حالی که شرطی کردن جامعه واقعاً مضر است.

وی اضافه نمود: مشکل ایران و آمریکا، اولاً وجود یک جریان غربگرا در کشور است که این باید اصلاح شود. همه باید بدانیم که رابطه ایران و آمریکا درست بشو نیست؛ تا آمریکا وجود دارد، درگیری با ایران نیز وجود خواهد داشت.

ایزدی با بیان اینکه دچار یک مشکل ذهنی درباره آمریکا شده ایم، گفت: عده ای همیشه می گویند رابطه ایران و آمریکا بالاخره باید درست شود. در حالی که این طرف فکر غلط است و باید ذهن مان را رها کنیم از وابستگی به آمریکا.

استاد دانشگاه ادامه داد: وقتی در عراق، مصطفی الکاظمی روی کار آمد، باز عده ای شادمان شدند، گفتند این فرد رابطه اش با آمریکا خوب است و مشکل ما را حل می کند.

ایزدی با بیان اینکه موضوع ایران و آمریکا زمانی حل می شود که آمریکا افول کند و این موضوع در حال تحقق است، گفت: جمهوری اسلامی ان شاءالله با قدرت ادامه می دهد و آمریکا افول خواهد کرد.

وی با یادآوری قدرت هایی مثل پرتغال، اسپانیا و فرانسه که در قرن های 16 به بعد امپراطوری ایجاد و سپس افول کردند، گفت: الان دوره افول امپراطوری آمریکاست که انقلاب اسلامی در این فرایند بی تاثیر نبوده است.

ایزدی شرح داد: اگر ده، پانزده سال مقاومت کنیم، مسئله ایران و آمریکا با افول این امپراطوری حل می شود.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه داستان رابطه ایران و آمریکا در دوره بایدن هم حل نخواهد شد، گفت: البته امکان جماع سازی دموکرات ها علیه ایران بیشتر است و این موضوع به نفع ما نیست.

ایزدی ادامه داد: ترامپ می گوید اگر دوباره رأی بیاورد اولین کشوری که به او زنگ خواهد زد، ایران است. این سخن ناشی از این است که تصور می کند وضع ایران خیلی خراب است و راهی جز تماس با او نداریم. اینکه برخی آقایان هر هفته از مذاکره حرف می زنند، در ایجاد چنین ذهنیتی برای ترامپ بی تأثیر نبوده است.

وی اضافه نمود: برخی فکر می کنند اگر هر هفته یادآوری نکنند که آماده مذاکره هستیم آمریکا این موضوع را فراموش می کند. این افراد، نسبت به مذاکره وسواس پیدا کرده اند و نمی توانند فکر آن را از خود رها کنند.

ایزدی با بیان اینکه برجام کالایی در دست طرف غربی است، گفت: وقتی ما زیاد از این کالا حرف می زنیم، طرف مقابل قیمتش را بالا می برد. این موضوعی نیست که نیاز به فهم دیپلماتیک داشته باشد.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه باید در یکسال گذشته، توان هسته ای خود را افزایش می دادیم، گفت: برای آمریکایی ها این موضوع بسیار مهم است که از بهمن ماه که دولت جدید وارد کاخ سفید می شود تا مرداد 1400 که دولت جدید در ایران شروع به کار می کند، با ایران به یک توافق دست پیدا کنند، چرا که نگران هستند مبادا قوه مجریه ایران هم شبیه قوه مقننه شود و باز مجبور شوند با فردی مثل سعید جلیلی مذاکره کنند.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 7326

به "هر دو حزب آمریکا در سرنگونی جمهوری اسلامی توافق دارند ، شرطی کردن جامعه مضر است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر دو حزب آمریکا در سرنگونی جمهوری اسلامی توافق دارند ، شرطی کردن جامعه مضر است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید