طرح جایگزینی آموزش الکترونیکی به جای آموزش حضوری به دانشگاه ها ابلاغ شد

به گزارش دوست بلاگ، طرح جایگزینی آموزش الکترونیکی به جای آموزش حضوری از سوی معاونت آموزشی وزارت علوم به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شد.

طرح جایگزینی آموزش الکترونیکی به جای آموزش حضوری به دانشگاه ها ابلاغ شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، طرح جایگزینی آموزش الکترونیکی به جای آموزش حضوری از سوی معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تاریخ چهارم اسفند 1398 و با آغاز فراگیری ویروس کرونا به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم ابلاغ شد.

با آغاز شیوع ویروس کرونا از ابتدای اسفندماه 98 در سطح کشور (همزمان با آغاز نیمسال دوم تحصیلی)، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با چالش چگونگی تداوم فعالیت های آموزشی روبرو شد و از این رو توجه به آموزش های غیرحضوری برپایه فضای وب، مورد تأکید معاونت آموزشی وزارت عتف قرار گرفت.

هدف از آموزش حضوری به حداقل رساندن آسیب ها و کنترل شیوع ویروس کرونا در جامعه، جبران کاستی های پدیدآمده در فعالیت آموزشی دانشگاه ها، بهره مندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از مزایای آموزش الکترونیکی و توان و آمادگی مراکز آموزش عالی در صورت تداوم مشکل ایجاد شده و در برخورد با شرایط مشابه بوده است.

معاونت آموزشی وزارت علوم در این راستا پس از صدور بخشنامه به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به اقداماتی همچون تأکید بر پیروی از سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی قرارگاه کروناویروس، واگذاری تصمیم تعطیلی یا تدوام فعالیت های آموزشی هر استان به مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی و بهداشت و درمان استان (یا در صورت لزوم اخذ تایید شورای تأمین استان)، تخلیه خوابگاه ها، غداخوری ها و دیگر فضاهای عمومی و مشترک دانشگاه های تعطیل شده و انجام اقدامات بهداشتی و ضدعفونی این فضاها را در پیش گرفت.

برگزاری نشست تصمیم گیری درباره فعالیت آموزشی دانشگاه های تهران، ارائه گزارش از شرایط آموزشی دانشگاه های تهران، صدور بخشنامه به دانشگاه ها برای توجه به آموزش های غیرحضوری، درخواست از دانشگاه ها برای توجه به آموزش های برخط و برون خط، ایجاد و تقویت زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، برگزاری کارگاه های آموزشی برای آشنایی اعضای هیئت علمی با شیوه ها و ابزار آموزش غیرحضوری، ارتباط گیری با کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی، هم رسانی توانمندی ها و امکانات بین دانشگاه ها، اقدام برای بهره مندی دانشگاه ها از ترافیک رایگان، گزارش گیری از دانشگاه ها، ارسال نامه به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و درخواست ارسال گزارش در دو محور: اقدامات اجرا شده و موانع احتمالی پیش رو، مشارکت در نشست وزیران علوم کشورهای درگیر کرونا و صدور بخشنامه برای افزایش سقف مجاز آموزش الکترونیکی در دانشگاه ها از دیگر اقدامات اجرا شده در این معاونت به شمار می رود.

موانع و دستاوردهای آموزش از راه دور

ضعف در کیفیت ارتباطات اینترنتی در برخی مناطق کشور، کمبود سرعت و پوشش خدمات اینترنتی، بالا بودن هزینه های خدمات اینترنتی، فیلترینگ و محدودیت های موجود در استفاده از نرم افزارها و شبکه های اجتماعی خارجی و نیز آشنایی کم برخی استادان با آموزش های الکترونیکی از جمله برخی موانع موجود در این طرح بود.

همچنین فراهم شدن 100 گیگابایت اینترنت رایگان برای همه اتصالات خانگی، تسهیل مناسبی را در اختیار دانشجویان در جهت کاهش هزینه ها و بهبود ارتیاطات اینترنتی قرار داده و علاوه بر آن از سوی دیگر وزارت ارتباطات برای دانشگاه ها نیز در حال محاسبه میزان ترافیک اضافه تحمیل شده است تا آنها از ترافیک رایگان بهره مند شوند.

بر اساس نتایج اعلام شده از سوی معاونت اموزشی وزارت علوم، با تشکیل کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی و همراهی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، در کمترین زمان ممکن ارتباط مناسبی بین مراکز آموزشی برقرار شد و فرآیند آموزش های غیرحضوری دانشگاه ها عملیاتی و اجرایی شد.

گفتنی است که دانشگاه های مختلف روش های متنوعی را به صورت همزمان برای سرعت بخشیدن و ارائه متنوع خدمات در پیش گرفتند که عبارتند از: ارائه دروس الکترونیکی مهیا شده قبلی و قرار دادن آن در اختیار سایر دانشجویان دوره های حضوری، برگزاری کلاس های زنده از راه دور (برخط)، ضبط آموزش ها و کلاس ها توسط استادان و در اختیار گذاشتن آن خارج از وقت و بدون محدودیت زمانی برای دانشجویان (برون خط) و معرفی راه های تعامل استاد و دانشجو.

در نخستین هفته صدها کلاس درسی در چندین دانشگاه مختلف به صورت زنده و هم زمان برگزار گشت و هم زمان تا بیش از 1000 دانشجو به صورت برخط و همزمان از طریق اینترنت در کلاس ها شرکت کردند. برخی نیز تعداد زیادی از دروس را ضبط کرده و به صورت برون خط و بدون محدودیت زمانی در دسترس دانشجویان قرار دادند. از طرفی دانشگاه هایی که پیشتر هم ارائه خدمات به دانشجویان دوره های الکترونیکی را در برنامه داشتند، دوره های خود را بدون هیچ وقفه ای همچنان ادامه داده و گسترش بخشیدند.

بر اساس آمار، بیش از 70 درصد جمعیت دانشجویی تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال دریافت خدمات به صورت الکترونیکی بوده و دیگران نیز تا پس از تعطیلات نوروز امکان ارائه خدمات را خواهند داشت. برخی دانشگاه ها بیش از 1000 کلاس مجازی تعریف کرده و در برخی دانشگاه ها به طور همزمان در یک ساعت خاص تا دو هزار نفر دانشجو روی خطوط کلاس های زنده حضور داشته اند. این معاونت اعلام کرده که با تجربه حاصل شده در طول دو هفته اخیر، امکان راه اندازی سرویس ارائه کامل خدمات ظرف حداکثر 3 روز، امکان راه اندازی یک سرویس کامل آموزش الکترونیکی برای دانشگاه های متقاضی داخل و خارج از کشور وجود دارد.

ایرانیرو: ایرانیرو: سفر به زیباترین شهرهای ایران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 4025

به "طرح جایگزینی آموزش الکترونیکی به جای آموزش حضوری به دانشگاه ها ابلاغ شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح جایگزینی آموزش الکترونیکی به جای آموزش حضوری به دانشگاه ها ابلاغ شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید