خبرنگاران تالاب، گنجی اثربخش که نباید دستکاری گردد

به گزارش دوست بلاگ، زاهدان- خبرنگاران- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تالاب گنجی اثربخش متعلق به همه و نسل های بعدی است و نباید دستکاری و به آن ضربه زده گردد چرا که با خشک شدن تالاب بین المللی هامون نه تنها مردم سیستان بلکه مردم افغانستان، پاکستان و حتی عمان تحت تاثیر گرد و غبار حاصل از خشکی آن قرار دارند.

خبرنگاران تالاب، گنجی اثربخش که نباید دستکاری گردد

احمدعلی موهبتی روز پنجشنبه در نشست معرفی پروژه همکاری برنامه عمران سازمان ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور معاون محیط زیست دریایی و تالاب های حفاظت محیط زیست کشور در زاهدان برگزار گردید، گفت: اگر باران رحمت الهی نبارد تالاب ها و مراتع از بین خواهند رفت، شرایط تالاب هامون در سال 97 با 99 متفاوت است و نقش بارندگی ها را بخوبی نشان می دهد.

وی گفت: برای مدیریت این موضوع تنها نباید به محیط زیست توجه کرد بلکه بحث منابع طبیعی نیز وجود دارد زیرا منشاء ریزگردها تنها در حوزه تالاب نیست و منابع طبیعی می تواند اثرگذار باشد.

وی با اشاره به اینکه همدلی با نگاه، باور و مدیریت واحد اثر فراوانی دارد، اضافه کرد: اقدامات یکسال اخیر در منطقه سیستان اثر مطلوبی داشته و اگر با همین همدلی مدیریت واحد پیش برویم تاثیرگذاری آن چند برابر خواهد شد.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان نمود: اگر پول فراوان بدون فکر و اندیشه باشد نه تنها اثرگذار نخواهد بود بلکه ممکن است باعث آبروریزی گردد در حالیکه عزتمندی مردم این کشور بسیار مهم است.

وی ادامه داد: رونق صید و صیادی و گردشگری در منطقه احتیاج به نگاه جامع دارد در حالی که حق آبه برای محیط زیست در نظر گرفته شده اما برای شیلات نیست.

موهبتی گفت: باید همه چیز در کنار هم و با خرد جمعی باشد و مراقبت کردن از این طرح برای آنکه بخوبی اجرایی گردد احتیاج به صدای واحدی دارد که همه دستگاه های اجرایی در حوزه دولت و تشکل های مردم نهاد باید همکاری نمایند.

وی با تقدیر از مردم سیستان گفت: مردم این منطقه در یکسال اخیر همراهی بسیار خوبی داشتند که در اجرای این طرح ها اثرگذار بوده و باید این اقدامات بدرستی مدیریت گردد.

استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: امیدواریم همزمان با اجرای طرح احیا تالاب بین المللی هامون، طرح 46 هزار هکتاری و منطقه آزاد سیستان نیز محقق و مباحث پیوند اقتصاد در دو سوی مرز فراهم گردد.

وی با اشاره به اینکه سال جاری یکی از بهترین سال های کشاورزی بود، ادامه داد: امیدواریم با اقدامات و تفاهم نامه های امضا شده، ورود آستان قدس رضوی و همچنین پیگیری نمایندگان سیستان اقدامات و برنامه های دستگاه های اجرایی بتوانیم در راستا هرچه بهتر شدن این منطقه گام برداریم و اولویت محیط زیست برای همه طرح ها الزامی است.

موهبتی گفت: اجرای این تصمیمات و خرد جمعی و همدلی باعث ایجاد امید در مردم کشور و منطقه سیستان شده و یاس و ناامیدی دشمنان را در پی دارد.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این پروژه اتفاق بزرگی در منطقه است، گفت: اجرای این پروژه برای اولین بار در کشور ایران و با تخصیص اعتباری تقریبا بی سابقه در منطقه اتفاق بسیار مهمی است.

وحید پورمردان با اشاره به برنامه و سناریوی که در 22 ماه گذشته در مورد تالاب هامون برنامه ریزی شده بود، اضافه کرد: یکسری اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در این سناریو پیش بینی شد که در برنامه کوتاه مدت لایروبی تالاب و آموزش جوامع محلی، در میان مدت توجه کارشناسی به تالاب و در برنامه بلند مدت کپی برداری از اقدامات کشورهای در حال توسعه در دستور کار نهاده شد.

وی بیان نمود: برنامه های بلند مدت در 2 محور بیولوژیک شامل نهالکاری یکهزار هکتار و محور غیربیولوژیک شامل قرق مناطق و همچنین ایجاد ایستگاه های پایش از 2 ایستگاه به هفت ایستگاه است.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: مبنای کار در محیط زیست مطالعات بیشماری بود که اعتبارات زیادی را اخذ نموده و در این مطالعات سه کانون ریزگرد در منطقه معین شده که کانون شماره یک هامون سابوری شامل منطقه سیستان و شهر زابل، کانون شماره 2 هامون پوزک افغانستان و کانون شماره سه هامون هیرمند که حوزه زابل و زاهدان و حور جنوب سیستان را در بر می گیرد.

وی همچنین به اهمیت حق آبه تالاب هامون اشاره نمود و گفت: استفاده از حدود 60 میلیون مترمکعب در مقابل گنجایش 13 میلیارد مترمکعبی تالاب هامون ظرفیت بسیار اندکی است و این مهم باید مورد پیگیری در سطح ملی و بین المللی قرار گیرد.

پورمردان اضافه کرد: بازگشایی دایک های مرزی، لایروبی راستاها و افزایش حجم آب ورودی، پوشش گیاهی و لانه گزینی پرندگان مهاجر که مورد احیا نهاده شد از جمله اقدامات موثر در تالاب هامون است.

مدیر ملی پروژه ارتقای مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب بین المللی هامون و حمایت از معیشت های جایگزین جوامع محلی نیز در این نشست گفت: این پروژه از سوی اتحادیه اروپا و با همکاری برنامه عمران ملل متحد در ایران و با اعتباری بالغ بر 10 میلیون یورو، شکل اجرایی به خود گرفته است.

دکتر حسین سرگزی گفت: تالاب بین المللی هامون یک معینه بین المللی دارد و آن اینکه بین 2 کشور افغانستان و ایران واقع شده است و تنها تالاب کشور افغانستان بشمار می رود و آبادانی و معشیت مردمان 2 منطقه افغانستان و سیستان نیز به آن مربوط است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت این تالاب در سطح منطقه و بین الملل اضافه کرد: تغییرات این تالاب اثرات خوشایندی بر مردم دارد و به ماندگاری و عدم مهاجرتشان از منطقه یاری می نماید.

مدیر ملی پروژه ارتقای مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب بین المللی هامون و حمایت از معیشت های جایگزین جوامع محلی ادامه داد: هامون به منبع تامین نماینده معیشت مردم در 2 منطقه سیستان و افغانستان تبدیل شده که خشکی و از بین رفتن آن باعث افزایش ریسک امنیت قضایی، افزایش مهاجرت و افزایش بیماری های مختلف می گردد.

وی گفت: تالاب هامون بدلیل آنکه نخستین پروژه ای است که توسط اتحادیه اروپا در ایران و با اعتبار بیش از 2 برابر سایر پروژه ها در حال اجرا است و در یک حوزه معین در منطقه صورت می گیرد، از اهمیت زیادی برخوردار است.

سرگزی گفت: این پروژه سه مولفه مهم شامل ارتقای ظرفیت های تالاب، مدیریت پایدار آب و خاک و کشاورزی سازگار و معیشت های جایگزین دارد.

وی احیا و بهبود زیستگاه ها، مدیریت پایدار در حوزه آب و خاک، موضوع بهره برداری خردمندانه از منابع طبیعی منطقه و ارتقای مشارکت ملی و بین المللی را از اهداف عملیاتی پروژه برای مدیریت یکپارچه تالاب هامون برشمرد.

وی گفت: نیمی از ظرفیت این پروژه صرف اشتغال خواهد شد.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: ایرنا
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 5903

به "خبرنگاران تالاب، گنجی اثربخش که نباید دستکاری گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران تالاب، گنجی اثربخش که نباید دستکاری گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید