انجمن های علمی پیشقراولان فراوری علم در دانشگاه ها، وزارت علوم امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهد

به گزارش دوست بلاگ، فراوری علم و حل مسائل کشور توسط انجمن های علمی یک موضوع عظیم است که برای حل این مسئله، دانشجویان احتیاج به دانش و داده کافی دارند.

انجمن های علمی پیشقراولان فراوری علم در دانشگاه ها، وزارت علوم امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهد

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران، فراوری علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می گردد که عصاره آن می تواند از دلِ دانشگاه ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ انجمن های علمی دانشجویی از جمله تشکل هایی هستند که می توانند به طور جدی به موضوع فراوری علم وارد شوند و فعالیت آن ها کمتر رسانه ای می گردد.

اهمیت دادن به نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در صندلی حقیقی آن، خبرگزاری خبرنگاران را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله مصاحبههایی پای صحبت رؤسای دانشگاه ها، اساتید، نخبگان و دانشجویان عضو انجمن های علمی بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش های این انجمن ها بپردازد.

در این مصاحبه میزبان احسان طاهری دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دبیر کانون علمی فرهنگی هور و نایب دبیر هیئت دانشجویی حضرت فاطمه الزهرا(س) هستیم که در ادامه مشروح این مصاحبه را می خوانید.

شیوه نامه و اساسنامه معین در انجمن های علمی دانشجویی وجود ندارد/ لزوم مسئله محور شدن انجمن های علمی

لزوم ایجاد مشوق های مناسب برای دانشجویان توسط مسئولان دانشگاهی جهت فراوری علم

خبرنگاران: دانشجویان و اساتید چگونه می توانند به فراوری علم یاری نمایند؟

طاهری: امروزه در دنیا یکی از بسترهای فراوری علم مقالات بوده و پژوهش های کاربردی، تعداد کتب چاپ شده، ثبت اختراعات، مجلات علمی-پژوهشی و… نیز در معین میزان فراوریات علمی موثر هستند.

فعالیت دانشجویان در این زمینه و ایجاد مشوق های مناسب برای آن ها توسط مسئولان دانشگاهی می تواند بسیار مؤثر باشد و در درجه اول موجب پیشرفت و ترقی خود فرد و سپس موجب پیشرفت علمی کشور گردد.

با توجه به نقش جوانان و اهمیت حضور خبرنگارانن در عرصه های مختلف کشور که بارها مورد تأکید رهبر فرزانه انقلاب بوده است ، هر جوان یا هر دانشجو دارای انگیزه ای است که این انگیزه ممکن است در درون او خاموش باشد و احتیاج به انرژی فعال سازی دارد و یا امکان دارد که در درون او روشن است.

اگر این انگیزه ها در بستر تشکل های دانشجویی در کنار هم قرار بگیرند، انگیزه های خاموش نیز روشن می شوند و این عمل موجب آینده درخشان کشور در زمینه علمی خواهد بود.

وزارت علوم امکانات بیشتری در اختیار انجمن های علمی قرار دهد

خبرنگاران: رویکرد نظام آموزش عالی را در مورد حمایت کردن از انجمن های علمی دانشجویی چگونه ارزیابی می کنید؟

طاهری: تشکل های دانشجویی و انجمن های علمی همانند یک نهال هستند که احتیاج به توجه و حمایت بسیاری به خصوص در بدو شروع فعالیت خود دارند و انتظار می رود وزارت علوم و مسئولان به این تشکل ها بیشتر بها داده و امکانات و فضای کار بیشتری به خبرنگارانن اختصاص دهند تا به امید خداوند این نهال تبدیل به درختی تنومند گردد.

در ابتدا سختی های بسیاری برای تشکیل انجمن و انجام کارها پیش روی ما بود اما با انتقال و حمایت های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اوضاع فعالیت در این زمینه بسیار بهتر شد و امید است که بهتر از این نیز گردد.

بروکراسی های کسل نماینده اداری و عدم توجه به فرهنگ سازی در انجمن های علمی

خبرنگاران: آسیب ها و چالش های انجمن های علمی دانشجویی چیست؟

طاهری: با توجه به سخن عظیمان ما که می فرمایند علم بدون فرهنگ منجر به گمراهی می گردد، از آسیب های انجمن های علمی می توان به عدم توجه به فرهنگ سازی اشاره نمود، پس در نتیجه توجه به فرهنگ سازی در کنار علم و دانش شرط پیروزیت برای هر تشکل علمی است.

در رابطه با چالش ها می توان به بروکراسی های کسل نماینده اداری اشاره نمود که به لطف خدا به تازگی شرایط بسیار هموارتر شده است. در کل مشورت و همفکری در امور و انجام کارها هیجان ها و چالش های بسیاری برای اعضای انجمن ها دارد.

ارتباط با اساتید متخصص برای تقویت انجمن های علمی

خبرنگاران: چه راهکاری برای تقویت انجمن های علمی در دانشگاه ها وجود دارد؟

طاهری: توجه به درخواست و فعالیت های انجمن های علمی و در نظر دریافت امتیازهای متعدد برای اعضای فعال در زمینه علمی و فرهنگی می تواند مشوق و محرک بسیار خوبی برای دانشجویان باشد.

دادن مجوز برای برگزاری کلاس های فوق برنامه که جهت فراگیری بهتر کار عملی و مشورت و همفکری مدیران دانشگاهی با اعضای انجمن می گردد و همچنین ارتباط با اساتید متخصص و برگزاری جلسات همنشینی و همفکری به تقویت انجمن های علمی یاری می نماید.

فراوری علم با یاری انجمن های علمی به وسیله تدوین مقالات علمی و ایده پردازی

خبرنگاران: برای اینکه انجمن های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه ها و سمینارهای آموزشی به فراوری علم و حل مسائل کشور به وسیله علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟

طاهری: فراوری علم و حل مسائل کشور توسط انجمن های علمی یک موضوع عظیم است که برای حل این مسئله، دانشجویان احتیاج به دانش، داده کافی و... دارند. کارگاه ها، سمینارها، مقالات و مجلات دانش کافی را برای حل مسئله در اختیار فرد می گذارند که شرط لازم برای فراوری علم است.

همچنین اختراعات، جمع آوری مقالات علمی و درست کردن فضایی برای ایده پردازی منجر به فراوری علم خواهد شد.

خبرنگاران: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن های علمی چگونه شروع شد؟

طاهری: با توجه به روحیه کار تیمی و توجه به حس مسئولیت و وظیفه اجتماعی، از اوایل ورود به دانشگاه به همراه دوستانم به دنبال تشکیل انجمن علمی برای رشته تحصیلی خود بودم که صرف نظر از مشقت ها وسختی های زیاد بالاخره پیروز به تشکیل انجمن علمی مهندسی پزشکی شدم.

در زمانی که انجمن هنوز تشکیل نشده بود به همراه تعدادی از دوستان اقدام به تشکیل گروهی کردیم که هدف این گروه حل مسائل آموزشی و علمی سایر دانشجویان مثل تهیه جزوه دروس تخصصی، مسائل انتخاب واحد و... بود که این کار صرفاً به منظور احساس مسئولیت و انجام وظیفه اجتماعی خودمان بود.

البته وجود اساتیدی مانند مدیر گروه رشته که نهایت همکاری را با گروه ما می کردند در ادامه این هدف بی تأثیر نبود.

اقدامات انجمن علمی مهندسی پزشکی واحد تهران مرکزی

خبرنگاران: درباره انجمن علمی دانشجویی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی شرح دهید. از ابتدای شکل گیری انجمن شما تا به امروز چه فعالیت هایی اجرا شده است؟

طاهری: انجمن علمی مهندسی پزشکی واحد تهران مرکزی به همت دوستان و دانشجویانی چون انصاری، یحیایی، قراگزلو، محوی و... حدود یک سال است که شکل گرفته و به صورت کارگروه های مختلف تقسیم شده و فعالیت های بسیاری در این یک سال داشته است.

از جمله فعالیت های این تشکل علمی می توان به برگزاری همایش های علمی، کلاس های برطرف اشکال درسی، پیگیری امور آموزشی و برطرف مسائلی نظیر انتخاب واحد با همراهی مدیر گروه، طراحی چارت ترمیک و پیگیری کارهای مربوط به کارآموزی دانشجویان رشته مهندسی پزشکی و فراوری نشریه علمی می توان اشاره نمود.

نشریه انجمن علمی مهندسی پزشکی که بی ام ای پلاس نام دارد، ضمن ارائه مطالب مفید و سودمند، می تواند بستری مناسب برای دانشجویان و اساتید باشد تا مقالات و یافته های تازه خود را در آن به اشتراک بگذارند و این موضوع موجب افزایش دانش و پیشرفت علمی عظیمی در این رشته می گردد.

این نشریه به همت اعضای نخبه تحریریه انجمن علمی مهندسی پزشکی و نظارت علمی شاهرخ شجاعی و وحید فقیهی رضایی تهیه شده است که بر خود واجب می دانم از زحمات خبرنگارانن، همه دست اندرکاران و حمایت های آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و فهیمی نجم رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران مرکزی نهایت سپاس و قدردانی را داشته باشم .

4118/

ایرانیرو: ایرانیرو: سفر به زیباترین شهرهای ایران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 6931

به "انجمن های علمی پیشقراولان فراوری علم در دانشگاه ها، وزارت علوم امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انجمن های علمی پیشقراولان فراوری علم در دانشگاه ها، وزارت علوم امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید